Comisarul Hahn respinge posibilitatea ca fondurile regionale sa fie gestionate direct de CE

Data publicarii: 24-06-2011 | Finante-Banci

Statele membre UE sunt si raman direct responsabile pentru selectarea si realizarea proiectelor din cadrul politicii de coeziune, spune comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, care a respins posibilitatea ca fondurile regionale sa fie gestionate direct de Comisia Europeana.

"Potrivit principiilor de gestionare in comun si de subsidiaritate, statele membre sunt si raman responsabile pentru selectarea si realizarea proiectelor din cadrul politicii de coeziune a UE", a afirmat comisarul european pentru politica regionala. 

Johannes Hahn a adaugat ca executivul european nu are in plan preluarea acestei responsabilitati sau a sarcinilor asociate cu implementarea proiectelor finantate cu fonduri structurale in unul sau mai multe state membre. "Comisia Europeana este pregatita sa asiste statele membre in implementarea politicii de coeziune, dar doar la cererea acestora", a subliniat comisarul european pentru politica regionala

Reactia oficialului european intervine dupa dezbaterea pe tema politicii de coeziune si declaratiile referitoare la gestionarea directa de catre Comisia Europeana a fondurilor regionale.

Comisia Europeana analizeaza un plan de a gestiona direct fondurile regionale in Grecia, Bulgaria si Romania, in conditiile in care administratiile acestor tari nu sunt capabile sa faca acest lucru, a declarat miercuri eurodeputatul german de origine elena Jorgo Chatzimarkakis, intr-un interviu pentru Euractiv. Prezentand "Planul Hercules" al grupului ALDE, la intocmirea caruia a participat, europarlamentarul a spus ca Johannes Hahn, comisarul european pentru politica regionala, este de parere ca un astfel de plan este necesar pentru Grecia, Bulgaria si Romania.

Si ministrul bulgar de externe, Nikolai Mladenov, a respins joi categoric informatiile potrivit carora CE ar intentiona sa gestioneze direct fondurile regionale in Grecia, Bulgaria si Romania. Mladenov a calificat afirmatile drept "un nonsens" si a notat ca CE ar informa direct Bulgaria daca ar exista un astfel de plan. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: