APDRP a efectuat plati de 2,1 mld. euro catre beneficiarii fondurilor UE pentru dezvoltare rurala

Data publicarii: 24-06-2011 | Economie

Platile efectuate pana in prezent catre beneficiarii fondurilor europene pentru dezvoltare rurala se ridica la 2,1 mld. euro, reprezentand 21% din sumele alocate pe tot programul, a spus vineri directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Mihai Gavril Vadan.

"Pana in prezent, platile totale facute de catre APDRP din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) se ridica la 2,1 miliarde euro, reprezentand 21% din sumele alocate pe tot programul. Tinand cont ca Romania a primit in avans de la Comisia Europeana (CE) peste 500 milioane euro, care in termeni de raportare catre CE inseamna tot plata, ne aflam la circa 28% bani platiti in economia romaneasca de APDRP", a mentionat Vadan.

Acesta a mentionat ca, pana in prezent, APDRP a primit in sistem un numar de 66.000 proiecte, din care au fost selectate 47.681, cu o valoare de 4,4 miliarde euro, reprezentand 63% din banii alocati.

Totodata, au fost incheiate 30.000 de contracte, care reprezinta 57% din banii alocati. Vadan a mai spus ca, pana in prezent, au fost reziliate 361 de contracte.

Programul National de Dezvoltare Rurala este documentul pe baza caruia poate fi accesat Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si care respecta liniile directoare strategice de dezvoltare rurala ale Uniunii Europene. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: