BCR si-a bugetat o crestere cu 15% pe ipotecare. Motorul este tot programul 'Prima casa'

Data publicarii: 27-06-2011 | Finante-Banci


BCR, cea mai mare banca locala dupa active, si-a bugetat o crestere cu 10-15% a soldului creditelor imobiliare in acest an, mizand pe cererea inca ridicata de finantari prin programul "Prima casa", a declarat Stefan Coroianu, directorul executiv al directiei managementul produselor de retail din BCR.

"Continuarea programului guvernamental va avea influente pozitive asupra pietei pentru ca permite existenta unor tranzactii, chiar daca programul se adreseaza mai ales tranzactiilor de mici dimensiuni", a spus Coroianu.

El afirma ca BCR detine o cota de piata de 30% pe segmentul creditului imobiliar, ceea ce ar inseamna un sold de 2,1 mld. euro. Bancile locale aveau la sfarsitul lunii aprilie un portofoiu total de credite pentru locuinte de aproape 7 mld. euro, potrivit datelor BNR.

Anul trecut, banca a acordat 1.100 de credite imobiliare cu o valoare de 41 mil. euro clientilor care au cumparat o locuinta de la agentiile imobiliare partenere ale BCR, iar 85% din aceste tranzactii au fost finantate prin "Prima casa".

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: