Tarile pe care sa le eviti cand iti cumperi carburant

Data publicarii: 27-06-2011 | Auto


In vacanta, costurile de transport pot fi reduse substantial, daca stiti de unde sa cumparati combustibil.Vezi aici lista statelor pe care este bine sa le eviti.

Costurile de transport pentru romanii care intentioneaza sa plece in vara aceasta peste granite cu masina proprie  pot fi minimalizate daca alimenteaza doar in tarile cu preturi mici la benzina si motorina.

Sfatul cel mai important: nu va faceti plinul din Romania, daca aveti de gand sa tranzitati Bulgaria. Vecinii nostri au cele mai mici preturi la benzina si motorina din UE, astfel ca de acolo va puteti umple si canistrele. Pretul mediu al celui mai vandut sortiment de benzina, Euro Super 95, este de 1,16 euro, iar pentru motorina se percepe in medie 1,18 euro pe litru, potrivit buletinului saptamanal al UE, "Oil Buletin" din 20 iunie. In Romania pretul este de 1,23 de euro pe litru la benzina si de 1,21 de euro la motorina.

 
In conditiile in care nu treceti prin Bulgaria, este mai ieftin sa cumparati cat mai mult din Romania. Asta daca nu aveti drum in Cipru, unde benzina costa 1,21 de euro pe litru iar motorina 1,27 lei pe litru sau Estonia unde gasiti carburat cu 1,218 euro litrul de benzina si 1,213 euro litrul de motorina.

 

citeste mai mult: money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: