Omul care lucreaza la stat si castiga o garsoniera lunar. Vezi aici cine castiga 27.000 de euro pe luna

Data publicarii: 27-06-2011 | Finante-Banci



Unul dintre cele mai bine pazite secrete, salariile celor care conduc bancile de stat, a "scapat" pe piata odata cu publicarea declaratiilor de avere, nu de catre bancile unde lucreaza, ci de Agentia Nationala de Integritate. Aici toti functionarii publici trebuie sa isi trimita declaratiile de avere.

Ionut Costea, presedintele Eximbank, este functionarul numit la o institutie de stat care are cel mai mare salariu din sistemul public: 1,1 mil. lei in 2009 (numai pe zece luni). Asta ar insemna un venit lunar de 113.000 de lei net (circa 27.000 de euro).

Costea a fost numit la Eximbank in timpul guvernarii din 2009 PDL-PSD, el fiind cumnatul liderului PSD Mircea Geoana, actualul presedinte al Senatului si numarul doi in stat. Desi PSD a iesit de la guvernare in toamna lui 2009 si este cel mai mare critic la adresa presedintelului Basescu, premierului Boc si actualei puteri, Costea nu a fost schimbat intrucat ar trebui sa i se plateasca un pachet de plecare care s-ar apropia de 800.000 de euro.

Vedeti integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: