Lista celor mai cerute profesii la export

Data publicarii: 27-06-2011 | HR/Cariere



Peste 26.600 de locuri de munca sunt disponibile in strainatate in aceasta perioada prin intermediul agentiilor de plasare de forta de munca in afara tarii. Vezi mai jos lista celor mai cautate profesii de catre angajatorii din strainatate.

Cele mai mari sanse de angajare in afara tarii le au bucatarii, ospatarii, personalul cu experienta in domeniul hotelier, agentii de vanzari, cadrele medicale, dar si inginerii si cosmeticienii, potrivit unei statistici Tjobs, portal ce reuneste ofertele de muca in strainatate a peste 500 de agentii de recrutare.

In lista celor mai cerute profesii mai figureaza si soferii si muncitorii calificati.

Bucatarii si ospatarii sunt cautati de angajatorii din Anglia, Franta si pe vasele de  croaziera, in timp ce majoritatea ofertelor de angajare pentru personalul cu experienta in domeniul hotelier vin din Grecia si Marea Britanie. Medicii cu experienta, indiferent de specializare, sunt cautati de clinicile din majoritatea statelor europene. Cele mai multe oferte pentru cadrele medicale vin din Germania, Suedia si Norvegia. scrie Realitatea.net

Agentii de vanzari sunt cautati de firmele din Anglia, inginerii primesc oferte din tarile nordice si din unele state din Orientul Mijlociu, iar cosmeticienii sunt la mare cautare pe vasele de croaziera.

Firmele de recrutare au trimis la munca in strainatate in ultimii doi ani peste 325.000 de romani.

Tarile preferate de romanii care au plecat la lucru in strainatate au fost Germania, Grecia, Cipru, Marea Britanie si Italia.

Cei mai multi dintre romani au obtinut locuri de munca in constructii, sectorul medical, restaurante, industrie, inginerie si hoteluri si turism.

Domeniile cu cele mai mari salarii pentru romani au fost sectorul medical, cu salarii intre 1.000 si 5.000 de euro pe luna, IT (1.400 - 5.000 de euro lunar), farmacie si inginerie pana la 5.000 de euro lunar si petrol si gaze (3.000 - 3.500 de euro).

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: