SUA nu se asteapta la o scadere a participantilor romani dupa modificarile din Summer Work Travel

Data publicarii: 29-06-2011 | HR/Cariere

SUA nu se asteapta la o scadere a numarului de participanti din Romania in programul Summer Work Travel in urma modificarilor, care prevad, printre altele, analizarea mai atenta a dosarelor din anumite tari considerate "surse cunoscute pentru unele tipuri de activitate infractionala".

Obiectivul principal al modificarilor din programul Summer Work Travel este de a spori garantiile pentru participantii la program, arata, intr-un raspuns la solicitarea NewsIn, Consulatul SUA la Bucuresti.

Romania este una dintre cele sase tari care participa la programul-pilot Summer Work Travel pentru anul 2011. Incepand cu acest an, participantii romani primesc o scrisoare de bun-venit si brosura programului, care include reglementarile si asteptarile

pe care le au oficialii de la studenti, impreuna cu o adresa de e-mail si un numar de telefon pe care le pot folosi pentru a contacta Departamentul de Stat 24 / 7 pentru orice reclamatii sau probleme legate de program.

Modificarile din programul Summer Work Travel includ, de asemenea, un sistem agresiv si proactiv pentru o mai buna monitorizare a sponsorilor, inclusiv analizarea datelor, a plangerilor si vizite la fata locului la sponsori, pentru a se evalua respectarea deplina a normelor de catre acestia si eficienta noilor reglementari, precizeaza Consulatul SUA la Bucuresti.

De asemenea, in raspunsul la solicitarea NewsIn se mai arata ca cererile de viza si ofertele si locuri de munca sunt foarte atent examinate de Ambasada SUA la Bucuresti, pentru a se asigura ca studentii si angajatorii respecta regulile programului Summer Work Travel. "Acest lucru asigura o experienta mai sigura si mai placuta participantilor la program", mentioneaza Consulatul Statelor Unite.

Pe de alta parte, Consulatul SUA in Romania asigura ca nu exista nicio limita pentru numarul de studenti romani care pot calatori in Statele Unite prin programul Summer Work Travel si spune ca nu se asteapta ca modificarile sa reduca numarul de participanti. "De fapt, suntem incantati sa spunem ca in acest an s-a observat o crestere a numarului de participanti romani in program, ceea ce s-ar putea datora increderii mai mari in program datorita acestor garantii sporite", mentioneaza reprezentantii Consulatului.

Programul-pilot pentru sase tari (Belarus, Bulgaria, R.Moldova, Romania, Rusia si Ucraina) vizeaza contracararea potentialelor abuzuri asupra participantilor la Summer Work Travel; iar noile reglementari au ca scop sa consolideze si sa clarifice monitorizarea programului si conditiile administrative, a anuntat luni Departamentul american de Stat.

Vizele J-1 reprezinta vize emise de Statele Unite pentru persoanele care participa la programe ce promoveaza schimburile culturale, in special pentru pregatire in domeniul medicinei sau afacerilor. Toti candidatii trebuie sa indeplineasca criteriile de eligibilitate si sa fie sponsorizati fie de sectorul privat, fie printr-un program guvernamental.

Multi dintre cei 130.000 de studenti straini care viziteaza Statele Unite in fiecare vara, in cadrul programul Work Travel, sunt victime ale angajatorilor rau intentionati. Problemele variaza de la exploatarea la locul de munca, pana la prezentarea de slujbe fictive. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: