Administratorii fondurilor de pensii private au incheiat anul 2010 cu o pierdere de 63 milioane lei

Data publicarii: 29-06-2011 | Finante-Banci



Administratorii fondurilor de pensii private au incheiat anul 2010 cu o pierdere cumulata de 63,24 milioane lei, cele mai mari pierderi fiind inregistrate de BCR Pensii si Eureko, se arata in raportul anual de activitate al CSSPP pentru 2010.

"Cele mai mari pierderi au fost inregistrate de BCR Pensii (-31 milioane lei) si Eureko Pensii (-11,86 milioane lei), ca urmare a cheltuielilor ocazionate de preluarea fondurilor de pensii administrate privat OTP si Prima Pensie (de catre BCR Pensii) si KD (de catre Eureko)", se arata in raport.

Potrivit CSSPP, singurele fonduri care au incheiat anul trecut cu profit au fost ING Pensii, cu un profit de 2,21 milioane lei si Generali SAFPP, care, chiar daca din administrarea fondurilor de pensii administrate privat a inregistrat o pierdere de 0,97 milioane lei, pe total a obtinut un profit de 0,27 milioane lei, datorita rezultatului bun obtinut din administrarea fondurilor de pensii facultative (profit 1,24 milioane lei).

In domeniul fondurilor de pensii administrate privat in 2010 s-a inregistrat o pierdere de 45,97 milioane lei, cu exceptia ING Pensii, restul administratorilor inregistrand pierderi din administrarea acestor fonduri de pensii. In cazul fondurilor de pensii facultative, pierderea din 2010 a fost de 17,26 milioane lei, singurii administratori care au obtinut profit din administrarea fondurilor de pensii facultative fiind Allianz-Tiriac Pensii Private si Generali SAFPP.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: