MDRT solicita patru milioane lei din Fondul de rezerva bugetara pe 2011, pentru salvamari

Data publicarii: 29-06-2011 | Turism

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) a elaborat un proiect de Hotarare prin care solicita alocarea a patru milioane lei din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2011, pentru judetul Constanta, pentru finantarea salvamarilor.

"Prezentul act normativ propune alocarea din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe anul 2011 a sumei de patru milioane lei pentru finantarea serviciilor publice de salvare acvatica - salvamar si a posturilor de prim ajutor de catre autoritatile administratiei publice locale", se arata in nota de fundamentare a proiectului.

Reprezentantii ministerului spun ca intrucat in modificarile operate in OUG nr. 19/2006 privind utilizarea plajei Marii Negre si controlul activitatilor desfasurate pe plaja, la aprobarea acesteia prin Legea nr. 274/2006 nu s-a prevazut autoritatea publica centrala prin bugetul careia sa se faca transmiterea fondurilor catre autoritatile  administratiei publice locale, niciuna din aceste autoritati nu si-au prevazut in bugetele proprii sumele necesare organizarii si asigurarii serviciilor publice de salvamar si a posturilor de prim ajutor pe plajele turistice ale Marii Negre.

"Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a primit in scris o solicitare din partea Consiliului Judetean Constanta, prin care se motiveaza ca, datorita resurselor financiare limitate de care dispun atat Consiliul judetean cat si unitatile administrativ - teritoriale din judetul Constanta, in vederea asigurarii furnizarii serviciului de salvamar pe perioada sezonului estival 2011, este necesara alocarea sumei de patru milioane lei pentru finantarea serviciilor publice de salvamar si a posturilor de prim ajutor", se mai arata in documentul citat.

In anul 2010, Consiliul Judetean Constanta a alocat din bugetul propriu sumele necesare furnizarii serviciilor publice de salvamar si a posturilor de prim ajutor. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: