Care e primul lucru pe care ar trebui sa-l faca Christine Lagarde la FMI?

Data publicarii: 29-06-2011 | International




Christine Lagarde, ministrul de Finante al Frantei, a devenit, marti, primul director femeie al Fondului Monetar International, in locul lui Dominique Strauss-Kahn, care a fost arestat sub acuzatia de agresiune sexuala.

Acum, intrebarea care se pune e care sa fie primul lucru pe care ar trebui sa-l faca Lagarde in noua functie, preluata intr-un moment de profunda criza, atat interna, a organizatiei, cat si externa? Foreign Policy a intrebat cinci experti care trebuie sa fie prioritatea absoluta a Christinei Lagarde, iar acestia au dat cinci raspunsuri diferite, variind de la o solutie inedita pentru Grecia pana la un juramant de obiectivitate., scrie Ziare.com

Desmond Lachman: Dati drumul Greciei

Desmond Lachman, de la American Enterprise Institute, considera ca nu este prea tarziu ca Lagarde sa evite sa-si asume dezastrul pe care l-a provocat predecesorul sau, Strauss-Kahn, cand a creat operatiunile de salvare pentru Grecia, Irlanda si Portugalia. 

Lachman militeaza pentru o viziune "proaspata" in cazul datoriilor suverane din eurozona, intrucat politica FMI de pana acum, "fara faliment si fara iesirea din euro", nu functioneaza. 

FMI si UE au creat o "camasa de forta" de masuri de austeritate brutale care produc recesiuni profunde in tarile de la periferia Europei, care, la randul lor, le reduc bazele fiscale si le submineaza vointa politica de a pastra acest parcurs.

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: