Violente si haos la Atena: Manifestantii s-au luat la bataie cu fortele de ordine

Data publicarii: 29-06-2011 | Actualitate

Update: Protestatarii au atacat sediul Minissterului de Finante


Lupte pe viata si pe moarte la Atena. Mii de greci ai iesit miercuri in strada pentru a protesta impotriva masurilor de austeritatea votate de Parlament. Politistii eleni incearca sa-i impiedice pe manifestantii de stanga sa intre in Parlament si au folosit fumigene. Manifestantii au ripostat si au aruncat cu pietre. Aflat la Bucuresti, presedintele elen s-a declarat ingrijorat de evenimentele din Grecia.

Zi cruciala pentru Grecia. In Parlamentul de la Atena s-a dat votul pentru noul plan de austeritate, un vot care le aduce grecilor taieri de salarii, taxe si impozite mai mari. In strada, oamenii striga ca nu mai vor masuri anti-criza.

Mii de manifestanti s-au adunat in fata Parlamentului elen inca de la primele ore. Pana spre dupa-amiaza in Piata Syntagma s-au strans mii de greci. Furiosi oamenii au incercat sa forteze baricadele ridicate in jurul cladirii Parlamentului.

Protestatarii au aruncat in directia scutierilor cu tot ce le-a picat in mana, de la pietre si sticle la cocktail-uri molotov. Nici gazele lacrimogene, nici spray-urile cu piper nu i-au tinut departe pe manifestantii eleni. Unii au fost scosi pe brate din piata, altii cu catuse la maini.

Integral in Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: