Ivan (BCR): O prioritate in Romania ar trebui sa fie accesarea proiectelor in domeniul public

Data publicarii: 30-06-2011 | Finante-Banci



O prioritate in Romania ar trebui sa fie accesarea si implementarea proiectelor in domeniul public, in conditiile in care clientii din domeniul privat ai bancilor au nevoie de infrastructura pentru desfasurarea activitatii, a declarat directorul executiv al Directiei Institutii Financiare din BCR.

"Consideram ca fondurile europene ar trebui sa aiba ca focus ceea ce tine de sectorul public. Astfel, consideram ca o prioritate in Romania ar trebui sa fie accesarea si implementarea proiectelor in domeniul public, deoarece clientii nostri din domeniul privat au nevoie in vecinatatea lor de infrastructura necesara. Cu alte cuvinte, dezvoltam turismul rural, dar nu sunt drumurile facute. Cate alte costuri trebuie sa suporte clientii din domeniul privat pentru ca inca nu s-au facut lucrurile necesare in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii?", a declarat miercuri directorul executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR, Ramona Ivan.

Reprezentantul BCR a mai spus ca anul acesta urmeaza lansarea catorva licitatii importante pe partea de POS Mediu la care BCR va fi prezenta.

In ceea ce priveste emiterea scrisorilor de confort necesare la depunerea proiectelor la Autoritatile de Management/Organismele Intermediare, BCR a lansat produsul "48 ore pre-analiza". Acesta este un instrument de pre-analiza pe baza caruia BCR poate informa concret un client care vine cu o idee de proiect daca acesta este eligibil din punct de vedere al prevederilor specifice ghidului aplicantului pentru domeniul in care doreste finantarea proiectului, precum si pentru obtinerea de produse de creditare bancara necesare implementarii proiectului.

De asemenea, BCR lansat produsul "Fluxul rapid pentru emiterea de Scrisori de Confort" pentru depunerea proiectelor in cadrul apelurilor de proiecte, pe baza unei proceduri rapide de analiza de credit, de maximum 5-7 zile.

BCR a finantat in primele cinci luni proiecte beneficiare de fonduri europene in valoare de 2 miliarde lei, in crestere cu circa 40% fata de aceeasi perioada din 2010. Valoarea proiectelor beneficiare de fonduri europene derulate prin BCR a crescut cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar valoarea proiectelor din perioada 2007-2010 este cu circa 2,5 ori mai mare fata de primele cinci luni ale acestui an. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: