Guvernul s-a angajat sa reduca 7.000 de posturi din companiile de stat pana la finele lui septembrie

Data publicarii: 30-06-2011 | HR/Cariere



Guvernul s-a angajat sa reduca aproximativ 7.000 de posturi din companiile de stat pana la sfarsitul lunii septembrie, comparativ cu sfarsitul anului 2010, potrivit Anexei la Scrisoarea de intentie adresata Fondului Monetar International.

Cele mai mari reduceri de personal vor fi operate la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa" S.A. - 3.000 de posturi pana la sfarsitul lunii iulie. La CFR SA este prevazuta reducerea personalului cu 1.500 de posturi tot pana la sfarsitul lui iulie, iar la CFR Calatori este preconizata scaderea cu 1.000 de posturi pana la aceeasi data.

De la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) vor fi desfiintate 600 de posturi pana la jumatatea lunii iulie, iar la Termoelectrica este prevazuta reducerea cu 300 de posturi pana la sfarsitul lunii iunie. Pentru Complexul Energetic Turceni este stipulata reducerea cu 200 de posturi pana la sfarsitul lunii septembrie.

Alte 240 de posturi vor fi desfiintate pana la finele lui august din cadrul companiilor S.C. Electrificare CFR S.A. (110), S.C. Telecomunicatii C.F.R. S.A. (100), respectiv S. C. Interventii Feroviare S.A. (30).

Din cadrul companiei Posta Romana vor fi reduse cel putin 70 de posturi administrative, pana la sfarsitul lunii iulie, potrivit documentului, care mai prevede si reducerea cu aproximativ 900 de subunitati postale pana la aceeasi data. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: