Valoarea schimburilor comerciale dintre Romania si China a depasit 3,7 miliarde dolari in 2010

Data publicarii: 30-06-2011 | Afaceri

Volumul comertului dintre Romania si China a depasit anul trecut 3,7 miliarde dolari, Romania devenind astfel pentru China al patrulea partener comercial important din zona europeana, a spus joi directorul general adjunct in cadrul Ministerului Industriei si Tehnologiei Informatiei din China.

"Schimburile si cooperarea pe multiple planuri in industrie au asigurat o crestere continua. Sunt peste 9.000 de companii chineze cu investitii in Romania. De asemenea, s-a dezvoltat cooperarea in domeniul tehnico-stiintific din cele doua tari, precum si colaborarea in domenii din industria comunicatiilor si IT. Toate acestea au facut sa se intemeieze o baza optima pentru largirea colaborarii in multiple domenii din industria tehnologiei informatiei si comunicatiilor", a declarat joi director general adjunct in cadrul Ministerului Industriei si Tehnologiei Informatiei din China, Guo Jiangbing, care este totodata si seful delegatiei chineze prezenta la forumul economic bilateral China-Romania in sectorul IT&C.

Acesta a mentionat ca industria de software si tehnologia informatiei reprezinta un sector fundamental pe plan international si se caracterizeaza prin includerea de tehnici superioare care joaca un rol important in optimizarea structurilor de productie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: