Actionarii Alro Slatina au decis amanarea ofertei publice secundare a actiunilor companiei la BVB

Data publicarii: 01-07-2011 | Bursa



Producatorul de aluminiu Alro Slatina a anuntat vineri ca a fost informat cu privire la decizia actionarului majoritar Vimetco, impreuna cu actionarul minoritar, Conef SA, de amanare a ofertei publice secundare a actiunilor Alro la Bursa, din cauza conditiilor de piata nefavorabile.

"Vimetco considera ca derularea ofertei publice secundare in acest moment nu intruneste cele mai bune interese ale Alro sau ale actionarilor sai", se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Alro Slatina a inregistrat in primul trimestru al acestui an un profit net de 120,24 milioane lei, de 2,3 ori mai mare fata de profitul net din perioada similara a anului trecut, de 50,52 milioane lei. Pentru acest an, compania estimeaza un profit net de 64 milioane dolari, in crestere cu 28% fata de profitul net realizat anul trecut, de 159,78 milioane lei (circa 50 milioane dolari), precum si afaceri de 728,99 milioane dolari, mai mari cu aproape 28% fata de cele realizate in 2010, de 1,812 miliarde lei (570 milioane dolari).

Alro este o subsidiara a Vimetco, un producator global de aluminiu primar si procesat. Alro este cel mai mare producator de aluminiu din Europa Centrala si de Est, luand in calcul productia de aluminiu primar, cu o capacitate anuala de 265.000 tone de aluminiu electrolitic.

Principalele piete de desfacere pentru produsele Alro sunt Uniunea Europeana (Ungaria, Polonia, Grecia, Germania si Romania). Compania are exporturi si in Statele Unite si Asia. 

NewsIn