Alro confirma informatiile potrivit carora Vimetco amana oferta secundara pentru 21% din actiuni

Data publicarii: 04-07-2011 | Bursa


Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) confirma informatiile publicate pe surse de Mediafax, potrivit carora grupul Vimetco, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki, amana vanzarea a 21% din actiunile companiei, din cauza conditiilor de piata nefavorabile. Surse din piata de capital au declarat anterior pentru ca Vimetco va amana pentru la toamna vanzarea a 21% din actiunile Alro, din cauza contextului extern de pe pietele financiare, care pune sub semnul intrebarii succesul ofertei. Compania nu a precizat, in comunicatul transmis BVB, o alta perioada cand va lansa oferta.

"Alro, unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu din Europa Centrala si de Est, anunta astazi (vineri, n.r) ca a fost informat cu privire la decizia actionarului majoritar Vimetco, impreuna cu actionarul minoritar, Conef, de amanare a ofertei publice secundare a actiunilor Alro la Bursa de Valori Bucuresti, din cauza conditiilor de piata nefavorabile. Vimetco considera ca derularea ofertei publice secundare in acest moment nu intruneste cele mai bune interese ale Alro sau ale actionarilor sai", se arata in comunicatul Alro.

Initial, startul ofertei pentru vanzarea actiunilor era preconizat pentru mijlocul lunii iulie, potrivit unor surse apropiate companiei. Vimetco, grup inregistrat in Olanda, a anuntat la mijlocul lunii mai ca vrea sa vanda printr-o oferta publica maximum 20,96% din actiunile Alro din participatia de 87,96% pe care o are impreuna cu Conef. Daca pachetul ar fi vandut la cotatia de joi de la bursa, acesta ar valora 563,9 milioane lei.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: