Millennium Bank a acordat o finantare de un milion euro Casei de Licitatii de Arta Artmark

Data publicarii: 04-07-2011 | Finante-Banci

Banca Millennium Bank a acordat o finantare de un milion euro Casei de Licitatii de Arta Artmark, bani pe care Artmark ii va investi in implementarea proiectelor sale de dezvoltare a pietei romanesti de arta, se arata intr-un comunicat.

Artmark devine astfel prima casa de licitatii din Romania finantata de o banca.

Contractul cu banca a fost incheiat pe o durata de cinci ani, timp in care casa de licitatii va investi aceste fonduri in proiecte menite sa duca la maturizarea pietei de arta din Romania.

"La trei ani de la inceperea activitatii Artmark, restituirea integrala a imprumutului obtinut de la fondul de investitii deschide noi perspective atat in ceea ce priveste consolidarea modelelor de business actuale, dar mai ales directii noi de dezvoltare. Pentru aceasta, era nevoie de o noua finantare, pe care am obtinut-o de la Millenium Bank. Ne bucuram ca reprezentantii bancii au raspuns pozitiv propunerii noastre de colaborare", a declarat CEO Artmark, Manuela Plapcianu.

Totodata, incepand cu luna iunie a acestui an, Casa de Licitatii Artmark are o noua formula de actionariat, avocatului fondator Alexandru Baldea revenindu-i 80% din actiunile companiei, iar Manuelei Plapcianu, ex-CEO Bancpost, 20%.

"Dupa o perioada de trei ani in care actionariatul Casei Artmark a fost detinut de catre Alexandru Baldea, Manuela Plapcianu si fondul elvetian de investitii asociat initial,  pachetul de actiuni se imparte, incepand cu luna iunie 2011, doar intre Alexandru Baldea (80%) si Manuela Plapcianu (20%). Actionariatul a capatat o noua forma ca urmare a restituirii integrale a imprumutului obtinut la infiintarea companiei  de la fondul de investitii elvetian", se mai arata in comunicatul emis sambata de casa de licitatii.

In cei trei ani de existenta, la Artmark au fost organizate peste  30 de licitatii de arta, care au pus in vanzare aproximativ 3.000 de opere de arta si obiecte de colectie. Vanzarile publice (prin licitatii de arta) ale Artmark au crescut de la 1,76 milioane de euro in 2009 la 5,5 milioane de euro in 2010 si 4,75 milioane de euro in primul semestru al anului 2011, intr-o piata a vanzarilor publice care a crescut de la aproximativ 3,7 milioane in 2009 la aproximativ 8,3 milioane euro in 2010, pentru ca in prima jumatate a anului 2011 sa se realizeze deja 6,6 milioane euro.

 "Estimam ca, anul acesta, vanzarile publice de arta vor fi in jur de 14  milioane de euro. De asemenea, exista toate conditiile pentru ca in 2011 sa se stabileasca un nou record istoric pentru piata romaneasca de arta si anume trecerea peste pragul de 300.000 euro pentru achizitionarea unei opere de arta", a precizat Manuela Plapcianu.

 Artmark este o casa de licitatii de arta infiintata in 2008 care selecteaza, evalueaza si pune in circuitul pietei de arta opere cu autenticitate garantata, sustinand in paralel activitatea Centrului Cultural ArtSociety, care organizeaza expozitii de arta de anvergura nationala.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: