Afacerile din comertul cu amanuntul au scazut in mai cu 6,4% fata de aceeasi luna din 2010

Data publicarii: 04-07-2011 | Afaceri



Cifra de afaceri in comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a scazut in mai cu 6,4% fata de aceeasi luna din 2010, ca urmare, in principal, a scaderii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun, a anuntat luni Institutul National de Statistica (INS)..

Datele sunt ajustate in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate. In serie bruta, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a fost cu 5,5% mai mic decat in mai 2010.

Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun  au scazut cu 10,3% in mai fata de aceeasi luna a anului precedent, in vreme ce comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazinele specializate s-a diminuat cu 3,8%. Vanzarile de produse nealimentare au scazut cu 3,9%.

Fata de aprilie 2011, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete, a crescut in mai cu 0,2%, in date ajustate sezonier, datorita   cresterii   inregistrate  la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru  autovehicule in magazine  specializate (+3,5%). Scaderi s-au inregistrat la vanzarile de  produse  nealimentare (-1,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (-1,9%).

In serie bruta, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut cu 1,1% fata de luna precedenta.

In primele cinci luni din 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 5,9%, scadere datorata reducerii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (-9,8%), a comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-5,2%) si a vanzarilor de produse nealimentare (-2,4%).

In serie bruta, scaderea a fost de 5,2%. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: