Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti e cercetat de ANI,nu poate justifica peste 700.000 de euro

Data publicarii: 04-07-2011 | Diverse



ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in cazul fostului comisar sef al Garzii Financiare Bucuresti, Stelica Constantin, care nu poate justifica 740.776 de euro.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in cazul lui Stelica Constantin  in urma procedurilor de evaluare a averii dobandite in perioada exercitarii functiilor de Consilier General in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (2004 - 2008), Consilier Local in cadrul Consiliului Local Otopeni (2008 - prezent), Comisar Sef / Director Coordonator al Sectiei Garzii Financiare Bucuresti (2009 - 2011), existenta unei diferente semnificative, in sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, in cuantum de 3.111.257,1 Lei  (aprox. 740.776 Euro), intre averea dobandita si veniturile realizate", se arata intr-un comunicat al ANI.

Potrivit ANI, veniturile totale obtinute de catre Stelica Constantin, in perioada exercitarii functiilor de Consilier General in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (2004 - 2008), Consilier Local in cadrul Consiliului Local Otopeni (2008 - prezent), Comisar Sef / Director Coordonator al Sectiei Garzii Financiare Bucuresti (2009 - 2011), au fost de 315.583 Lei. Averea detinuta, Si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, de catre acesta, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 3.426.840,1 Lei.

Sub aspect procedural, la data de 06.12.2010, au fost indeplinite cerintele Legii nr. 176/2010 in ceea ce priveste informarea persoanei evaluate, Constantin fiind instiintat, prin intermediul adresei nr. 88620/G/I.I., cu privire la declansarea activitatii de evaluare, elementele identificate, precum si asupra drepturilor sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

In urma investigatiilor, ANI a decis sesizarea Comisiei de Cercetare de pe langa Curtea de Apel BucureSti  in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate si a constatat existenta starii de incompatibilitate.

Stelica Constantin este o persoana controversata. Recent, pe 28 iunie, seful ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat inlocuirea acestuia din functia de sef al Garzii Financiare Bucuresti, primind totodata preaviz de eliberare din functia de sef de divizie in cadrul aceleiasi institutii. El ocupa functia de sef al Garzii Bucuresti de la jumatatea anului 2010.

De mentionat ca Stelica Constantin s-a numit, pe perioada castatoriei, Stelica Constantin Barna, dupa sotia sa. In urma divortului a revenit la numele Constantin.

El a devenit cunoscut in 2004, cand, in calitatea sa de consilier in CGMB din partea PSD, a sarit in barca PD, condus la acea vreme de Traian Basescu, care era primar al Capitalei. In 2003, potrivit EVZ, Basescu il avertiza pe Stelica Barna ca nu isi indeplinea atributiile si ar conditiona de spaga rezolvarea unor probleme curente. Un an mai tarziu in august 2004, Barna a votat alaturi de membrii Aliantei D.A. si ai PRM pentru aprobarea ridicarii Pasajului Basarab, blocat la acea vreme de PSD. Votul lui Barna a fost decisiv. In 2008, cand a candidat, fara succes, la functia de primar al orasului Otopeni, din partea PDL.

Presa a legat numele lui Constantin si de falimentul societatii Aversa, pe care ar fi manageriat-o deficitar. Stelica Constantin Barna a fost numit in fruntea societatii Aversa din Bucuresti in 2005, de unde a fost demis in august 2006. Conform unui raport de control al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Barna s-a facut vinovat de 11 deficiente manageriale.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: