Allianz-Tiriac Asigurari anunta schimbari la nivelul structurii organizationale a companiei

Data publicarii: 05-07-2011 | Finante-Banci

Allianz-Tiriac Asigurari anunta schimbari la nivelul structurii organizationale a companiei; noi numiri in functiile de Director Executiv Operatiuni si Director Executiv Financiar.

Incepand din data de 1 iulie a.c., Daniela Grigore este Directorul Executiv Operatiuni (Chief Operational Officer - COO) al Allianz-Tiriac Asigurari. Ea va coordona toate ariile operationale ale companiei, respectiv diviziile daune, tehnologia informatiei (IT) si operatiunile de tip back-office privind managementul politelor si al intermediarilor. De la aceeasi data, compania are un nou Director Executiv Financiar (Chief Financial Officer - CFO), in persoana lui Cristian Ionescu, care va coordona activitatile diviziilor financiar- contabilitate, controlling si investitii.

Daniela Grigore (in varsta de 49 de ani) are o experienta de peste 20 de ani in asigurari, activand in acest domeniu din anul 1991. In ultimii 4 ani, ea a indeplinit functia de Director Executiv responsabil cu daunele in cadrul Allianz-Tiriac, reusind in 2008 sa implementeze cu succes la nivelul companiei un proiect extrem de important - centralizarea procesului de solutionare a daunelor. Astazi, Allianz-Tiriac este recunoscuta pentru calitatea serviciilor de despagubire pe care le ofera clientilor sai.

"Prin numirea Danielei Grigore in functia de Director Executiv Operatiuni dorim sa continuam sa ne imbunatatim eficienta si performantele operationale, dar mai ales ne propunem sa crestem calitatea serviciilor oferite clientilor", declara Rangam Bir, Directorul General al Allianz-Tiriac Asigurari.

Toate procesele primare in care clientul interactioneaza direct cu Allianz-Tiriac (emiterea de polite, colectarea primelor, solutionarea daunelor, reinnoirea contractelor de asigurare) vor fi coordonate unitar, urmarindu-se simplificarea si standardizarea acestora, fiind astfel posibila integrarea cu usurinta a celor mai bune practici inregistrate in fiecare din ariile respective.

Activitatea operationala a companiei, inclusiv procesele IT absolut indispensabile bunei functionari vor putea fi monitorizate si evaluate in baza unor indicatori de performanta specifici, iar resursele necesare desfasurarii acestor procese vor putea fi optim gestionate si alocate.

Obiectivul final este, prin urmare, acela de a oferi servicii de calitate clientilor, precum si solutii inovatoare, adaptate nevoilor lor, in conditiile imbunatatirii eficientei interne.

Incepand cu data numirii sale in functia de COO, Daniela Grigore va face parte din Consiliul Director al Allianz-Tiriac, alaturi de directorul general al companiei - Rangam Bir si de directorul general adjunct, responsabil cu activitatile de vanzari - Ileana Cucos. Consiliul Director este structura executiva superioara cu rol decizional care coordoneaza activitatea diviziilor si departamentelor din Administratia Centrala si a unitatilor teritoriale in vederea implementarii strategiei companiei.

Cristian Ionescu, noul CFO al companiei lucreaza in asigurari de 13 ani, experienta sa in domeniu fiind legata in ultimii 11 ani de activitatea desfasurata in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari. In perioada 1995-2011, Cristian Ionescu a fost seful diviziei financiare din cadrul companiei.

Incepand cu data de 1 iulie a.c., el va avea responsabilitatea implementarii strategiei financiare a Allianz-Tiriac Asigurari, prin promovarea principiilor prudentiale in domeniul managementului riscurilor. Rolul sau va fi acela de a coordona activitatile financiar-contabile, de controlling si investitionale. Incepand cu data de 1 iulie 2011, Cristian Ionescu este, de asemenea, membru al Comitetului Executiv al Allianz-Tiriac, structura ce reuneste pe langa membrii Consiliului Director (Directorul General, Directorul General Adjunct si COO), pe sefii diviziilor de subscriere asigurari generale, respectiv de viata, Directorul diviziei IT si Directorul executiv al Allianz-Tiriac Pensii Private.

"Prin numirea noilor COO si CFO, am intarit echipa noastra de top-management in vederea dezvoltarii viitoare a companiei, avand la baza un model operational ce pleaca de la nevoile clientului, punand accent pe cresterea calitatii serviciilor oferite acestuia. Daniela Grigore, COO va coordona strategia operationala ce urmareste simplificarea si standardizarea proceselor in vederea cresterii calitatii serviciilor oferite clientilor. Strategia financiara va fi aria de responsabilitate a noului CFO, Cristian Ionescu, cel care va asigura promovarea unei abordari conservatoare a afacerilor, in masura sa garanteze pastrarea unei solvabilitati si lichiditati optime, sa genereze investitii sigure si cu randamente superioare, contribuind astfel la imbunatatirea profitabilitatii companiei. Ileana Cucos, Directorul general adjunct va continua sa coordoneze structurile de vanzari ale Allianz-Tiriac Asigurari, implementand noua strategie de distributie a companiei, care vizeaza continuarea programelor de specializare si segmentare a fortei de vanzari pe principalele canale de distributie - retail, comercial, conturi mari, brokeri, leasing si canale alternative - astfel incat sa raspundem mai bine nevoilor clientilor si cerintelor partenerilor nostri", a concluzionat Rangam Bir.