Tabara anunta ca va cere suspendarea tichetului de cantar electronic pentru transporturile agricole

Data publicarii: 05-07-2011 | Afaceri



Ministrul Agriculturii Si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a declarat marti ca va cere in Sedinta de Guvern suspendarea, pana la 30 noiembrie, a obligatiei privind detinerea tichetului de cantar electronic pentru transporturile care vizeaza activitati agricole.

"Voi discuta cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, aceasta chestiune. Vom face o propunere de suspendare a ordonantei pentru activitatile agricole pana la finele campaniei de recoltare, respectiv 30 noiembrie. Vom discuta Si in Sedinta de Guvern posibilitatea suspendarii  regulii care se refera la greutatea admisa pentru vehicule pe drumurile publice, dar numai pentru activitatile agricole", a precizat Tabara.

Acesta face referire la Hotararea 432/2011, intrata in vigoare in luna aprilie, privind reglementarea transportului rutier de bunuri divizibile pe drumurile publice din Romania. Astfel, hotararea interzice transportul pe reteaua de drumuri publice din Romania de bunuri divizibile fara tichet de cantar eliberat de furnizor. In lipsa tichetului, se aplica amenzi cuprinse intre 1.000 lei Si 2.000 lei.

Tabara a explicat ca nu toti producatorii au la dispozitie cantare, astfel ca este greu de prezentat la control tichetul respectiv.

"Uneori, este foarte greu sa gaseSti un cantar care sa emita tichetul necesar. Trebuie sa se accepte Si documentele de insotire a marfii. Exceptia va fi valabila numai pe toata perioada campaniei de recoltare din acest an, de la anul urmand sa facem unele clarificari legate de aceste transporturi de marfa", a mai spus Tabara. 

NewsIn