Ce sa faci si ce sa nu faci cand vrei sa iti dai demisia

Data publicarii: 05-07-2011 | HR/Cariere

Cum ar trebui sa imi dau demisa, ce ar trebui sa fac, sa spun sau sa nu fac? Ne-am pus cu totii cel putin o data aceste intrebari si, cu siguranta, pentru multi dintre noi va veni iar momentul cand ne vom afla in fata acelorasi intrebari.

Fa curatenie in calculatorul de serviciu

Chiar daca ai anuntat cu preaviz, angajatorul tau poate sa fie de acord cu tine pe de-a intregul si sa iti spuna sa pleci chiar din acel moment. Asa ca, inainte de a iti inmana demisia, fa curatenie in calculator. Sterge toate dosarele personale si goleste casuta de email. Ia toate contactele celor cu care vrei sa pastrezi legatura, in rest sterge toate lucrurile personale.

Nu scrie despre ceea ce nu ti-a placut la locul de munca

Oricat de mult ti-ai uri slujba, seful sau compania, nu scrie aceste lucruri intr-un email sau in cererea de demisie. Aceasta va fi anexata la dosarul tau si te va bantui chiar si peste multi ani de la eveniment. Nu merita chiar deloc. 

Stai in preaviz

In cele mai multe situatii, preavizul de doua saptamani este obligatoriu, insa sunt si contracte care nu necesita asta. Nu poti sa dispari pur si simplu, este nevoie sa semnezi acte si sa lasi totul in regula la plecare. Daca tii neaparat sa pleci cat mai repede sau ai nevoie de aceasta plecare urgenta, cel mai potrivit este sa iti intrebi superiorul daca poti pleca.

Integral in Ziare.com