Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele cinci luni cu 3,3%

Data publicarii: 06-07-2011 | Imobiliare



Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 3,3% in primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2010, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Pe elemente de structura s-au inregistrat  scaderi la lucrarile de constructii noi (-7,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (-3,9%). La lucrarile de reparatii capitale, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 19%.

Pe obiecte de constructii a fost o crestere la cladirile nerezidentiale (+4,0%). La cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti s-au inregistrat scaderi cu 15,8%, respectiv cu 1,2%.

In serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3% in primele cinci luni fata de perioada similara din 2010.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna mai 2011, comparativ cu luna mai 2010, a crescut cu 1,9%. Pe elemente de structura s-au inregistrat  cresteri la lucrarile de reparatii capitale (+25,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+18,7%). La lucrarile de constructii noi s-a evidentiat  o scadere cu 5,9%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la constructiile ingineresti cu 10,8% si la cladirile nerezidentiale cu 5,5%. La cladirile rezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 12,6%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a crescut in mai cu 3,4%.

In luna mai, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, comparativ cu luna aprilie, a inregistrat o crestere cu 2,9%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 2,1%. Lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale, au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a crescut la cladirile rezidentiale cu 9,0%. La constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 0,8%, respectiv cu 0,4%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut in mai fata de luna aprilie cu 16,0%. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: