Nokia reduce cu pana la 15% preturile telefoanelor mobile inteligente in Europa

Data publicarii: 06-07-2011 | IT&C



Compania finlandeza Nokia Corp reduce cu pana la 15% preturile telefoanelor mobile inteligente in Europa, pentru a contracara scaderea cotei sale pe segmentul de top al pietei smartphone-urilor, conform unor surse din industrie, transmite Reuters.

Printre modele ale caror preturi vor fi reduse se afla cel mai bun smartphone produs de Nokia, N8, telefonul multimedia C7 si modelul proiectat pentru afaceri - E6, sustin sursele. Pentru celelalte tipuri de telefoane, reducerile sunt mai mici. 

Actiunile Nokia au scazut puternic dupa publicarea acestor informatii, cu 2%, la 4,35 euro. 

Un purtator de cuvant al companiei finlandeze a refuzat sa comenteze informatiile, spunand ca modificarea preturilor face parte din strategia normala de afaceri. 

Analistul Carolina Milanesi de la firma de consultanta Gartner afirma ca reducerile de preturi nu sunt surprinzatoare deoarece Nokia a indicat ca va avea o politica de preturi mult mai agresiva pentru a-si majora cota de piata. 

Analistii se asteapta ca Nokia sa raporteze pierderi in trimestrele doi si trei din 2011 dupa ce cota sa de piata pe segmentul smartphone s-a redus la 25,5% in primele trei luni din 2011, de la 39% in urma cu un an, conform datelor Gartner. Cota de piata a Nokia pe segmentul smartphone s-a diminuat in detrimentul telefoanelor iPhone produse de Apple si a dispozitivelor echipate cu sistemul de operare Android produs de Google. 

Oferta slaba de produse pe segmentul telefoanelor mobile inteligente a fost unul dintre principalele motive care in luna septembrie 2010 au determinat Nokia sa il inlocuiasca pe directorul general Olli-Pekka Kallasvuo cu Stephen Elop, care anterior la lucrat la Microsoft. In luna februarie 2011, Nokia si Microsoft au semnat un acord preliminar conform caruia Nokia va adopta sistemul de operare Windows Phone drept noua sa platforma software principala pentru smartphone. 

In Romania, Nokia a investit 60 de milioane de euro in localitatea Jucu din judetul Cluj intr-o fabrica inaugurata pe 24 septembrie 2008. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: