Statul nu are bani sa plateasca nici macar jumatate din somajul respinsilor la BAC

Data publicarii: 06-07-2011 | Finante-Banci



Reforma in educatie, care a adus cel mai scazut nivel al absolventilor de bacalaureat din istoria sistemului de invatamant, lasa in urma peste 100.000 de tineri care reprezentau un miliard de euro pentru economie. Va gasi Guvernul solutii pentru a le plati somajul sau pentru a-i integra pe piata muncii, in conditiile in care unu din cinci angajati la negru este absolvent de studii medii? 

Bugetul de 22,6 mil. euro alocat in acest an de Guvern pentru plata indemnizatiilor de somaj pentru absolventii de gimanziu (cu varsta de munca), liceu si facultate nu ajunge nici pentru plata a jumatate din ajutoarele de somaj pentru cei peste 110.000 de absolventi de liceu care nu au promovat bacalaureatul.

Daca vor sa intre in somaj, absolventii de liceu au la dispozitie, incepand cu data de 9 iulie (cand se finalizeaza contestatiile la bacalaureat) o perioada de 60 de zile pentru a-si cauta de lucru. Daca demonstreaza prin trei adeverinte primite de la angajatori diferiti ca au vrut sa se angajeze, dar au fost refuzati, ei au dreptul sa primeasca un ajutor de somaj in cuantum de 250 de lei pe luna timp de sase luni.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: