Volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 3% in primele cinci luni din 2011

Data publicarii: 07-07-2011 | Economie


Volumul lucrarilor in constructii a scazut, in primele cinci luni ale anului, cu 3% ca serie bruta, comparativ cu perioada similara din 2010, in timp ce in luna mai diminuarea a fost de 16%, fata de aprilie, releva datele provizorii publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS).

Potrivit sursei citate, in luna mai 2011, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut fata de luna anterioara cu 16%, crestere evidentiata pe toate elementele de structura, astfel: lucrari de intretinere si reparatii curente (+19,4%), lucrari de reparatii capitale (+18,9%) si lucrari de constructii noi (+14,2%). Din punct de vedere al tipului de obiecte de constructii, cresteri s-au inregistrat la constructiile ingineresti (+16,7%), la cladirile rezidentiale(+15,4%) si la cladirile nerezidentiale (+15,1%).

Volumul lucrarilor de constructii, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o crestere in luna mai a.c., comparativ cu aprilie 2011, a inregistrat o crestere cu 2,9%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o crestere cu 2,1%, in timp ce lucrarile de intretinere si reparatii curente si lucrarile de reparatii capitale, au scazut cu 1,3%, respectiv cu 0,8%. In aceeasi categorie ajustata, volumul lucrarilor de constructii a crescut, in mai, la cladirile rezidentiale cu 9%, iar la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale s-au inregistrat scaderi cu 0,8%, respectiv cu 0,4%.

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: