Oferta de vanzare a actiunilor OMV Petrom detinute de stat incepe luni

Data publicarii: 07-07-2011 | Bursa



Consortiul condus de banca de investitii Rennaissance Capital va demara de luni oferta de vanzare pe bursa a 9,84% din actiunile OMV Petrom detinute de statul roman (5.573.780.260 actiuni), pretul maxim de vanzare fiind stabilit la 0,4600 lei/actiune, potrivit unui raport transmis BVB.

Perioada de derulare a ofertei este intre 11 si 22 iulie, valoarea maxima a ofertei fiind de 2.563.938.919,60 lei (circa 610 milioane euro), iar volumul minim de subscriere - 3.000 de actiuni.

Subscrierea se realizeaza prin completarea de catre investitori a formularelor de subscriere puse la dispozitie de intermediarii ofertei sau membrii grupului de distributie, potrivit comunicatului publicat pe site-ul Bursei de Valori  Bucuresti.

Oferta consta din doua transe, una de retail, de 15%, destinata persoanelor fizice si una institutionala, de 85% destinata investitorilor care nu sunt persoane fizice. Subscrierea se va realiza prin intermediul caselor de brokeraj BT Securities, Bancpost, EFG Eurobank Securities, Romcapital si CEC Bank.

Oferta va fi considerata finalizata cu succes in cazul in care, la data inchiderii sale, au fost subscrise in mod valabil mimim 80% din actiunile oferite, la un pret de oferta determinat conform prospectului, se mai arata in comunicat.

Renaissance Capital a castigat, la inceputul lunii aprilie, mandatul pentru oferta publica secundara a OMV Petrom. Renaissance Capital a intrat in cursa pentru oferta publica secundara a OMV Petrom intr-un consortiu impreuna cu EFG Eurobank Securities, BT Securities si firma de brokeraj local Romcapital.

Renaissance Capital, parte a Renaissance Group, este lider in randul bancilor de investitii axate pe pietele emergente din Rusia, Europa de Est, Asia Centrala si Africa. Compania are centre financiare in Londra, New York si Hong Kong. Renaissance Capital este axata pe segmentele de fuziuni si achizitii, piata de capital si piata creantelor, vanzarea si tranzactionarea de valori mobiliare, piata produselor derivate si cea de cercetare. Compania contribuie la elaborarea practicilor pe pietele emergente la nivel global, in sectorul metalelor si al mineritului, cel de petrol si gaze si in agricultura.

OMV Petrom este cel mai mare producator de titei si gaze din Europa de Sud Est. Cu activitati de explorare, productie, comercializare si rafinare, Petrom detine rezerve de gaz de 854 milioane barili echivalent petrol, o capacitate de rafinare de opt milioane tone pe an, aproximativ 540 statii de distributie in Romania si 270 de benzinarii in Republica Moldova, Bulgaria si Serbia. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: