Dacian Ciolos: Nu exista riscul ca fondurile structurale pentru agricultura alocate Romaniei sa fie suspendate

Data publicarii: 07-07-2011 | Economie



Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, a afirmat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu exista riscul ca fondurile structurale pentru agricultura alocate Romaniei sa fie suspendate.

'Nu exista riscul de suspendare a fondurilor structurale pentru agricultura. Nu avem niciun motiv de a suspenda fonduri pentru agricultura sau dezvoltare rurala. De asemenea, nu stiu sa existe vreun risc de suspendare a bugetului pentru alte proiecte. Depinde insa foarte mult de cum vor decurge lucrurile in continuare', a spus Ciolos. 

Comisia Europeana a adoptat si prezentat in data de 29 iunie a.c., propunerile sale privind cadrul financiar multianual 2014 - 2020, care se concentreaza pe finantarile prioritare la nivelul UE ce ofera valoare adaugata reala. 

In acelasi timp, bugetul Uniunii Europene ramane unul concentrat pe prioritati - in cei sapte ani, valoarea totala a angajamentelor va fi de 1.025 miliarde de euro (1,05% din PIB la nivelul UE), iar cea a platilor de 971,5 miliarde de euro (1% din PIB la nivelul UE). 

Potrivit lui Dacian Ciolos, Romania va fi una dintre tarile care va beneficia de fonduri europene nete in crestere in bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020, dar ca 'este important sa dovedeasca ca are nevoie de aceste fonduri si ca e in masura sa le foloseasca'. 

Comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Dacian Ciolos, isi incheie miercuri vizita oficiala in Romania, inceputa in data de 30 iunie. Pe durata vizitei, oficialul de la Bruxelles a avut discutii cu autoritatile din regiunea Moldovei si cu cele din Bucuresti.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: