BCR a castigat 100 de clienti si expuneri de 100 milioane de euro de la Anglo-Romanian Bank

Data publicarii: 07-07-2011 | Finante-Banci


BCR, cea mai mare banca de pe piata, a preluat aproximativ 100 de clienti reprezentand portofoliul din Romania al Anglo-Romanian Bank - subsidiara sa de la Londra aflata in proces de dizolvare.

Reprezentantii BCR afirma ca este vorba in cea mai mare parte despre clienti companii mari, iar expunerea totala astfel preluata se ridica la circa 100 de milioane de euro. In cadrul procesului de absorbtie de catre BCR a businessului derulat de Anglo-Romanian Bank prin sucursala locala, toti angajatii acesteia au primit oferte de transfer. De asemenea, BCR a preluat sediul central din Bucuresti al bancii, situat in Piata Charles de Gaulle, scrie ZF

"In prezent, decizia referitoare la acest imobil este de mentinere in grupul BCR", afirma reprezentantii BCR. De la 1 iulie sucursala din Romania a Anglo-Romanian Bank si-a incetat toate activitatile. Si banca-mama de la Londra urmeaza sa fie lichidata odata ce va fi fost parcursa procedura ceruta de autoritatile britanice de supraveghere a pietei bancare.

Sursa: Ziarul Financiar


Ultimele stiri pe BankNews.ro: