LG si-a redus estimarile privind telefoanele mobile si smartphone-urile pe care le va vinde in acest an

Data publicarii: 07-07-2011 | IT&C


  

Grupul sud-coreean LG Electronics Inc., al treilea producator mondial de telefoane mobile, a anuntat, joi, ca in acest an se asteapta sa vanda 24 milioane de smartphone-uri, cu 20% mai putin fata de tinta initiala, in conditiile intensificarii concurentei pe piata telefoanelor mobile, transmite Reuters.

De asemenea, LG si-a revizuit in scadere cu 25% si estimarile privind vanzarile totale de telefoane mobile pentru acest an, pana la 114 milioane unitati, fata de 150 de milioane cat estima anterior. 

'In prima jumatate a acestui an, LG a vandut aproximativ 50 de milioane de telefoane mobile, din care aproximativ 10 milioane au fost smartphone-uri', a declarat directorul diviziei de telefoane mobile de la LG, Park Jong-seok, care a refuzat, totusi, sa prognozeze cand va reveni aceasta divizie pe profit. 

In primul trimestru al acestui an, divizia de telefoane mobile a LG a inregistrat pierderi operationale de 100,5 miliarde woni (94 milioane de dolari), contribuind la cel de-al doilea trimestru consecutiv pe pierderi al companiei. 

Potrivit firmei de consultanta Gartner, in primul trimestru al acestui an, cota LG pe piata globala de telefonie mobila a scazut la 5,6%, de la 7,6% in urma cu un an. In schimb, potrivit IDC, cota de piata a Apple pe segmentul smartphone a crescut la 18,7% in primul trimestru, de la 15,7%, in timp ce cota de piata a Samsung s-a dublat la 10,8%, de la 4,3%.

Sursa:  AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: