Ministrul Dezvoltarii a semnat un contract de 10 milioane de lei pentru Filarmonica Brasov

Data publicarii: 11-07-2011 | Lifestyle



Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat sambata, la Brasov, contractul de finantare a lucrarilor de amenajare a sediului Filarmonicii din Brasov, contract in valaore de 10 milioane de lei, din care 9 milioane din fonduri europene, transmite corespondentul NewsIn.

"Proiectul de amenajare a sediului Filarmonicii, care va deveni un centru cultural de referinta pentru Brasov, este unul foarte important pentru noi. Proiectul a fost destul de dificil de elaborat, pentru ca trebuia acordata foarte mare atentie detaliilor, precum acustica salii de concert. Reamenajarea acestui fost cinematograf, care era inchis de patru ani, va transforma zona int-una de mare interes pentru brasoveni, dar nu numai. In zilele urmatoare vom demara licitatia pentru achizitionarea lucrarilor si speram ca lucrarile vor putea fi terminate intr-un termen cat mai scurt, chiar mai scurt decat cel din contract, care este de 20 de luni", a declarat George Scripcaru, primarul Brasovului.

Ministrul Dezvoltarii a tinut sa precizeze ca acesta este al patrulea proiect cu finantare europeana semnat la Brasov, valoarea totala a celor patru proiecte fiind de 13,4 milioane de euro, adica circa 18,1% din cei 74,1 milioane de euro alocate celor 34 de proiecte ce vor fi derulate in zona polului de crestere Brasov.

"Acesta este al patrulea proiect pe care-l semnam la Brasov, vor urma si altele in perioada urmatoare. Ne propunem ca pina la sfarsitul acestui an sa semnam toate contractele pentru cele 4,3 miliarde de euro din Programul Operational Regional derulat de ministerul nostru, pana in acest moment fiind semnate contractele de finantare pentru 3,8 miliarde de euro. Dupa ce vom semna contractele pentru intreaga suma alocata, ne vom concentra pe atragerea efectiva a banilor si pentru cheltuirea lor efectiva. Avem mare nevoie de aceste finantari. Chiar daca nu mai exista constrangerile din 2009 si 2010, bugetul de stat nu-si poate permite sa suporte toate aceste cheltuieli", a declarat Elena Udrea.

Proiectul semnat sambata prevede realizarea in locul unui fost cinematograf al unui centru cultural modern, cu o sala de concerte cu 458 de locuri, o alta sala mai mica cu 53 de locuri, unde vor avea loc recitaluri si proiectii de film, cai de acces si locuri de parcare, insumand  3.104 mp, din care 1.574 destinati strict activitatilor culturale. Proiectul are o valoare totala de 10 milioane de lei, din care 9 milioane reprezinta finantarea nerambursabila.

Elena Udrea nu a scapat prilejul prezentei la Brasov pentru a reaminti tuturor ca, la recenta evaluare facuta in Guvern cu privire la atragerea fondurilor europene, ministerul pe care il conduce s-a prezentat cu cele mai bune rezultate.

"Ministerul Dezvoltarii a atras cei mai multi bani din fonduri europene dintre toate ministerele, 50% din banii absorbiti de Romania fiind adusi de ministerul nostru. Nu voi rata, insa nici o ocazie de a spune ca mai avem multe de facut pentru ca toti banii alocati sa intre in Romania si sa reamintesc ca dupa semnarea contractelor de finantare este obligatia contractantului de a respecta legislatia privind achizitiile publice si de a implementa proiectele. Ceea ce vom face noi in continuare este sa controlam cu foarte mare exigenta derularea contractelor, pentru a evita situatii precum cele de la Consiliile Judetene Teleorman sau Buzau", a mai spus Ministrul Dezvoltarii si Turismului.

Pe de alta parte, Elena Udrea a mai spus, la Brasov, ca este mandra ca poate asista din tribune la meciul de box dintre Lucian Bute si Jean Paul Mendy, organizarea acestui meci fiind "o dorinta implinta atat a lui Lucian Bute, cat si autoritatilor de la Bucuresti.

"Categoric voi merge la meciul lui Lucian Bute. Este un moment important pentru Romania si sunt mandra ca pot asista din tribune la acest meci. Toti romanii trebuie sa fie mandri ca avem un asemenea campion si de faptul ca am reusit sa organizam acest meci in Romania", a declarat Elena Udrea. "Ma bucur foarte mult si de faptul ca prin aceasta gala avem posibilitatea sa promovam si brandul turistic al Romaniei in intreaga lume", a adaugat ministrul Turismului.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului se afla sambata in judetul Brasov pentru a semna un contract de finantare pentru reabilitarea fostului cinematograf "Patria", care va fi transformat intr-un modern centru cultural, unde isi va desfasura activitatea Filarmonica Brasov, dar si pentru a participa, la Roades, in apropierea orasului Rupea, la inaugurarea unei tabere pentru copiii defavorizati, tabara amenajata la initiativa rocker-ului german Petere Maffay, originar din Brasov, prin intermediul Fundatiei "Tabaluga" pe care o patroneaza. Tabara va avea 14 locuri si va functiona in casa parohiala a Bisericii Evanghelice si in anexele acesteia, investitia facuta fiind de peste 3 milioane de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: