Romanii au de 10 ori mai multi bani in fondurile mutuale decat acum cinci ani

Data publicarii: 11-07-2011 | Finante-Banci



Numai in primul semestru al anului, fondurile cu grad mic si foarte mic de risc (monetare si de obligatiuni) au atras peste 1,2 miliarde de lei (aproape 300 mil. euro).Valoarea activelor nete ale fondurilor mutuale a ajuns la 6,7 miliarde de lei (1,6 mld. euro), de peste 10 ori mai mare decat era la sfarsitul anului 2006.

Mai mult de jumatate din activele nete ale celor 60 de fonduri mutuale, adica peste 3,5 miliarde de lei, sunt concentrate in fondurile monetare administrate de entitati ale celor mai mari banci ale tarii, potrivit raportului Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF), emis acum o jumatate de ora.

Fondurile monetare sunt principalele responsabile pentru relansarea pietei fondurilor mutuale, dar au inceput sa pierda din viteza in ultima vreme. Chiar daca cele mai mari ocupa peste 43% din intreaga piata, BCR Monetar si Raiffeisen Ron Plus se confrunta cu retrageri de resurse pe care investitorii le redirectioneaza spre alte tipuri de fonduri adminsitrate de aceleasi firme, respectiv Erste Asset Management Romania si Raiffeisen Asset Management.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: