Boc: Romania sustine implementarea Strategiei Europa 2020 si a Agendei digitale pentru Europa

Data publicarii: 12-07-2011 | Politica

Romania acorda tot sprijinul implementarii Strategiei Europa 2020 Si Agendei digitale pentru Europa, a sustinut primul-ministru Emil Boc in cadrul intrevederii cu Neelie Kroes, vicepresedinte al Comisiei Europene si comisar european pentru Agenda Digitala.

"Dezvoltarea Agendei Digitale in Romania este una dintre preocuparile Guvernului. Consideram ca aceasta strategie este un instrument important pentru stimularea inovatiei Si contribuie la asigurarea creSterii economice", a afirmat Boc, potrivit unui comunicat de presa.

La randul sau, ministrul Comunicatiilor Si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a subliniat ca Executivul Si MCSI au inceput aplicarea Strategiei europene, mentionand ca la nivel national au fost adoptate masuri din Strategia europeana de informatizare, un prim pas in procesul de dezvoltare in aceasta directie, respectiv masuri legate de managementul identitatii, sistemele de plati Si interconectare. In cursul acestui an, Ministerul va propune o Strategie nationala de informatizare pentru anii 2012-2020, avand ca model obiectivele propuse de Agenda Digitala, a mai precizat ministrul Comunicatiilor.

Vicepresedintele Comisiei Europene si comisar european pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes, a multumit pentru sprijinul acordat de Romania in implementarea Strategiei Europa 2020 Si a apreciat progresele realizate de tara noastra in aplicarea acestui proiect. De asemenea, vicepresedintele Comisiei Europene a remarcat profesionalismul specialiStilor romani in domeniul IT.

Un alt subiect discutat in cadrul intrevederii s-a referit la propunerea de regulament privind roaming-ul in retelele internationale, mai informeaza Guvernul.

Comisarul european Neelie Kroes a precizat ca decizia finala in privinta acestei propuneri de regulament va fi luata, cel mai probabil, in mandatul preSedintiei daneze a UE (incepand cu 1 ianuarie 2012) Si a aratat ca fiecare stat membru al UE va decide mecanismul de implementare al noilor reglementari.

Premierul Emil Boc a mentionat ca Romania sustine ultima propunere de regulament privind roaming-ul in retelele internationale, intrucat este in avantajul cetatenilor romani. In context, premierul Emil Boc Si comisarul European Neelie Kroes au avut Si un schimb de opinii legat de evolutia economica la nivelul UE.

La intalnirea de la Palatul Victoria au mai participat secretarul de stat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, Seful Reprezentantei Comisiei Europene la Bucuresti, Niculae IDU.

Si presedintele Traian Basescu a primit-o luni, la Palatul Cotroceni, pe Neelie Kroes, dupa cum se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei. In cursul intrevederii au fost abordate, cu precadere, obiectivele Agendei Digitale a Uniunii Europene privind dezvoltarea unei piete unice digitale si valorificarea potentialului economic si social al tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.

In cadrul discutiilor, comisarul european a prezentat contributia importanta a Agendei Digitale la asigurarea cresterii economice a Uniunii Europene si a bunastarii cetatenilor europeni. Oficialul comunitar a incurajat dezvoltarea de proiecte la nivel national, in vederea implementarii Agendei Digitale.

Presedintele Traian Basescu a subliniat sprijinul pe care Romania il acorda atingerii obiectivelor Agendei Digitale a Uniunii Europene, in special in ceea ce priveste cresterea gradului de utilizare a internetului rapid. De asemenea, seful statului a prezentat progresele realizate de Romania in domeniul interoperabilitatii sistemelor de comunicatii ale autoritatilor publice. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: