Fiscul din Romania este auditor intern al Organizatiei Intra-europene a Administratiilor Fiscale

Data publicarii: 12-07-2011 | Finante-Banci



Agentia Nationala de Administrare Fiscala din Romania a fost desemnata auditor intern al Organizatiei Intra-europene a Administratiilor Fiscale (IOTA), a anuntat, luni, ANAF.

"Obtinerea mandatului de auditor reprezinta, pe langa recunoasterea capacitatii profesionale a specialistilor din institutia noastra, si o recunoastere a implicarii sustinute a administratiei fiscale romanesti in activitatea organizatiei", a declarat, luni, presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Adunarea generala a IOTA s-a intrunit pe 8 iulie la Nisa, Franta, in cadrul acesteia fiind atribuit ANAF-ului unul din cele doua mandate de auditor intern al organizatiei.

Auditorul intern propus de ANAF si mandatat de catre IOTA va avea responsabilitati legate de verificarea activitatii interne a organizatiei, a procedurilor si a utilizarii corecte a resurselor.

In cadrul adunarii IOTA, s-a mai discutat despre posibilitatile de utilizare a unor noi instrumente, diminuarea costurilor de functionare si dezvoltarea relatiei administratiei fiscale cu cotribuabilii, fiind totodata o ocazie pentru intarirea relatiilor cu administratiile fiscale din Europa.

Romania este membru al IOTA din 1999.

IOTA este o organizatie cu 45 de administratii fiscale membre, incluzand administratiile din toate statele Uniunii Europene, administratii din state europene sau ex-sovietice care nu fac parte din U.E., dar si administratii fiscale ale unor state din Orientul Mijlociu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: