Centrul de Investigatii pentru Siguranta Aviatiei Civile va analiza accidentul aviatic din Prahova

Data publicarii: 13-07-2011 | Actualitate



O echipa formata din trei specialisti ai Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile (CIAS) va analiza conditiile in care aparatul de zbor ultrausor s-a prabusit in apropierea aerodromului Sirna, a declarat pentru NewsIn directorul general Mircea Ciuca.

"O echipa de trei investigatori CIAS se afla in drum spre locul prabusirii aeronavei pentru a analiza din punct de vedere tehnic motivele producerii accidentului. (...) Din informatiile pe care le avem, dupa ridicarea de la sol aeronava ar fi prezentat simptom de pana la motor, echipajul incercand ulterior sa se intoarca la sol", a explicat directorul general al Centrului de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile din cadrul Ministerul Transporturilor.

Ciuca a precizat ca in prezent nu se cunosc cauzele exacte ale producerii accidentului, echipa urmand sa prezinte concluziile dupa investigatiile la fata locului.

Aparatul era de tip F99 avion ultrausor, potrivit sursei citate.

Un avion de mici dimensiuni cu doua persoane la bord s-a prabusit, marti, in judetul Prahova,  in apropierea aerodromului din localitatea prahoveana Sirna.

In urma accidentului, o persoana a decedat, iar o alta a fost ranita grav, fiind transportata cu o ambulanta la Spitalul Floreasca din Bucuresti. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: