Franta si Germania sunt puternic expuse la datoria Italiei

Data publicarii: 13-07-2011 | International



Bancile franceze si cele germane sunt cele mai expuse la datoria italiana, potrivit cifrelor publicate de Banca de Reglementari Internationale /BRI/, preluate marti de cotidianul belgian Le Soir.

Bancile franceze erau expuse, la finele lui 2010, cu 392,6 miliarde de dolari /280,6 miliarde de euro/ fata de Italia, a precizat banca centrala a bancilor in cele mai recente statistici ale sale. Expunerea bancilor franceze la Italia este mult mai ridicata decat expunerea lor fata de Spania /140,6 miliarde de dolari in total/ si Grecia /56,6 miliarde de dolari/. 

In total, cele 24 de tari inregistrate de BRI au o expunere de 867,3 miliarde de dolari fata de Italia. Bancile franceze detin, prin urmare, aproape jumatate din datoria italiana. 

Institutiile financiare germane au, in ceea ce le priveste, o expunere totala de 162,3 miliarde de dolari la debitorii italieni, mai putin decat la cei spanioli /181,9 miliarde/. Expunerea Germaniei fata de sectorul public din Italia se ridica la 51,2 miliarde de dolari, fata de banci la 50,2 miliarde de dolari, iar restul de 60,9 miliarde de dolari catre sectorul privat nonbancar. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: