BERD a finantat in primul semestru 161 de proiecte cu 3,5 miliarde euro

Data publicarii: 13-07-2011 | Finante-Banci



Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a finantat 161 de proiecte in primele sase luni ale acestui an, volumul finantarilor ridicandu-se la 3,5 miliarde euro, in usoara crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit unui comunicat emis marti de banca.

In primul semestru al anului trecut, BERD a finantat 154 de proiecte.

Activitatea de investitii a institutiei s-a ridicat la aproximativ cate un miliard de euro in domenii precum: industria, comertul si afacerile din sectorul agricol; institutii financiare; energie si resurse naturale. Institutia a investit aproximativ 600 milioane de euro in infrastructura de transport si cea municipala.

Investitiile cu privire la eficienta energetica si schimbarile climatice se ridica la 1,2 miliarde de euro, in crestere cu aproape 50% fata de aceeasi perioada din 2010.

Prim-vicepresedintele BERD, Varel Freeman, a declarat ca institutia se asteapta la o cerere puternica din partea clientilor sai din sectorul privat si estimeaza pentru finalul acestui an un volum total de afaceri de aproape noua miliarde de euro. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: