BERD si IFC finanteaza cu 73,3 milioane euro ferma eoliana de la Pestera

Data publicarii: 13-07-2011 | Mediu

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si IFC, membra a Grupului Bancii Mondiale, sprijina strategia Romaniei de a-si spori productia de energie din surse regenerabile, prin acordarea unui imprumut de 73,3 mil. euro, pentru cofinantarea fermei eoliene Pestera (90MW).

BERD si IFC imprumuta fiecare cate 36,7 milioane euro catre Pestera Power SA, al carei actionar majoritar este EDP Renovaveis (EDPR), a treia mare companie din lume in domeniul energiei eoliene, potrivit unui comunicat al celor doua institutii.

Ambele institutii vor retine cate 26,9 milioane euro in conturile proprii, fiecare sindicalizand cate 9,7 milioane euro catre un grup de banci comerciale. Aceasta este a doua investitie a BERD si IFC in sectorul energiei regenerabile din Romania, dupa finantarea cu 114,8 milioane euro a proiectului de 138 MW de la Cernavoda, detinut tot de EDPR.

Fermele eoliene de la Pestera si Cernavoda, cu o capacitate totala de 228MW, vor reprezenta 40% din capacitatea de generare a energiei eoliene din Romania, potrivit comunicatului. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: