Patronii din industria alimentara anunta noi scumpiri in toamna. Vezi aici ce motive invoca

Data publicarii: 13-07-2011 | Afaceri



Preturile alimentelor ar putea creste usor din toamna, cand ar putea fi resimtite efectele majorarilor tarifelor la gaze si combustibili, potrivit reprezentantilor Federatiei Patronale din Industria Alimentara - Romalimenta. "Deocamdata, preturile nu au posibilitate de crestere, sau pot creste doar cu cateva procente sau sa stagneze, din cauza puterii de cumparare scazute. Efectele majorarii preturilor la gaze si benzina se vor acumula si din toamna vor fi vizibile", a declarat pentru gandul Sorin Minea, presedintele Romalimenta.

De la 1 iulie, Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat ca gazele naturale pentru agentii economici se scumpesc cu 10%, pretul gazelor naturale achitat de populatie si producatorii de energie termica ramand neschimbat pana la 1 iulie 2012.

Preturile de consum au scazut cu 0,3% in iunie, fata de luna mai, pe fondul ieftinirii produselor alimentare, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), astfel ca Romania a avut deflatie pentru prima data in doi ani.

Integral in Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: