Angajatorii din Germania si Danemarca recruteaza romani. Vezi posturile vacante

Data publicarii: 13-07-2011 | HR/Cariere

Firmele din Germania cauta personal in domeniul hotelier si asistenti medicali, iar cele din Danemarca cauta electromecanici, electricieni si gradinari. Angajatorii danezi ofera peste 70 de locuri de muca, iar cei din Germania alte cateva zeci. Mai multe detalii despre posturile vacante si salarii aici.

Posturile sunt disponibile prin reteau EURES si sunt postate pe site-ul Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM).

Prin intermediul statului, romanii au doua posibilitati de a pleca in strainatate, fie prin acordurile bilaterale, pe care Romania le-a semnat cu tarile europene, fie prin reteaua de recrutare online EURES.

Numarul persoanelor care au obtinut un contract de munca in strainatate in 2011 prin aplicarea prevederilor acordurilor bilaterale privind circulatia fortei de munca dintre Romania si alte state a fost de 51.294.

Datele ANOFM mai arata ca in 2011 un numar de 437 de persoane au plecat la munca in strainatate prin reteaua EURES. Cele mai solicitate tari au fost Spania, Danemarca, Italia, Marea Britanie si Germania.

Cei mai multi dintre romani au obtinut joburi de muncitori necalificati in agricultura, ingrijitori persoane varstnice, muncitor necalificati in industrie, dar si ca ajutor de bucatar si baby sitter.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: