Aurul, cea mai profitabila investitie a verii. In doua saptamani a adus investitorilor mai multi bani decat un depozit bancar intr-un an

Data publicarii: 13-07-2011 | Finante-Banci


Fuga investitorilor speriati de problemele cu care s-ar putea confrunta Italia si Spania spre active sigure a dus aurul pe pietele internationale aproape de varful din mai, iar la Bucuresti au fost atinse noi maxime istorice.

Pretul gramului de aur calculat de BNR a urcat astazi la un nou record, de 152,3 lei, marcand astfel o crestere cu 8,7% fata de inceputul lunii iulie. Acesta a fost al doilea varf consecutiv inregistrat de metalul pretios, dupa ce luni BNR afisase un pret de 148,4 lei pe gram.

Pe plan local, doar doua banci comerciale - BCR si Piraeus- vand aur catre clienti. Bancherii spune insa ca cererea de aur din partea clientilor nu a inregistrat inca un salt vizibil, intrucat cotatiile au inceput sa urce alert abia in ultimele zile, iar reactia vine de obicei cu o oarecare intarziere. Piraeus Bank afiseaza astazi un pret de 170 de lei pentru gramul de aur, la vanzare.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: