Creste euro - cresc ratele, facturile si chiriile

Data publicarii: 13-07-2011 | Finante-Banci



Incordare maxima in Europa, in asteptarea deciziei privind aprobarea unui nou sprijin financiar pentru Grecia. Ultima transa, primita acum o saptamana de la FMI, s-a dovedit insuficienta, asa ca tara mai poate fi salvata doar printr-un alt imprumut.

Daca Atena e scapata de faliment, totul poate reveni la normal, daca nu, totul se prabuseste. In pericol sunt si Spania, Portugalia si Irlanda, iar Italia, a treia economie din Uniune, este primejdios de aproape de prapastie.

Marti, toate valutele au fost zdruncinate si asta s-a vazut si la Bucuresti, unde leul s-a facut mic de tot. Banca Nationala a anuntat la pranz un curs de 4,28 de lei pentru un euro, dolarul a trecut si el de 3 lei, iar pragul istoric a fost spulberat pentru francul elvetian.

O tara intreaga a privit neputincioasa spre BNR, in jurul orei 13.00, ceasul la care se comunica de obicei cursul: avea sa fie anuntat cel mai prost nivel din acest an.

La casele de schimb, euro se vinde deja cu 4 lei si 35 de bani, iar francul elvetian a ajuns la 3 lei si 75 de bani. O valoare istorica la care romanii cu imprumuturi in aceasta moneda nu se gandeau nici in cele mai negre cosmaruri.

Oficialii BNR au iesit sa calmeze situatia.

Ratele, facturile la telefon, chiriile - toate cresc. Platim astfel nota de plata pentru greselile italienilor, grecilor, spaniolilor sau portughezilor. Daca Europa intra din nou in recesiune, si noi vom va avea de suferit. Ne-am revenit gratie exporturilor, iar daca n-am mai avea cui vinde, ar fi crunt.

Integral in StirileProTv.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: