Fostul sef al Garzii Financiare Bucuresti Stelica Constantin si-a pastrat functia de sef divizie

Data publicarii: 14-07-2011 | Finante-Banci



Agentia Nationala pentru Administrare Fiscala a anuntat miercuri ca Stelica Constantin si-a pastrat functia de sef divizie in cadrul Garzii Financiare Bucuresti, dupa incetarea promovarii temporare in functia publica de conducere de comisar sef in cadrul aceleiasi institutii.

"In data de 30 iunie a incetat aplicabilitatea prevederilor Ordinului nr. 2175/2011 al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, privind promovarea temporara in functia publica de conducere de comisar sef sectie la Garda Financiara - Sectia municipiului Bucuresti a lui Stelica Constantin. Astfel, in baza Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2344/28.06.2011, incepand cu data de 30 iunie, Stelica Constantin a revenit pe o functie inferioara, respectiv functia publica de comisar sef divizie (sef serviciu) la sectia Bucuresti a Garzii Financiare, functie obtinuta urmare promovarii concursului organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici in anul 2009", se arata intr-un comunicat ANAF.

Constantin a fost numit sef de serviciu in mai 2009.

"Avand in vedere procesul de restructurare/reorganizare a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si a structurilor subordonate, in cadrul sectiei Bucuresti a Garzii Financiare s-a dispus comasarea a sase divizii existente in doar patru, astfel ca toti cei sase sefi de divizie au primit preaviz. Pentru conducerea celor patru divizii au optat doar patru persoane cu functie de conducere din Garda Financiara, printre care si Stelica Constantin. Alte persoane indreptatite sa opteze au ales alte functii in cadrul Garzii Financiare", se mai precizeaza in comunicat.

Astfel, Stelica Constantin a ramas in functia de sef de divizie, ocupata in urma promovarii concursului din anul 2009.

"Mentionam ca, in prezent, Stelica Constantin nu se regaseste in niciuna dintre situatiile prevazute de art. 98 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici pentru a putea fi eliberat sau demis din functia publica pe care o detine in cadrul Garzii Financiare", se mai spune in comunicat.

Articolul amintit face referire la conditiile de incetarea raporturilor de serviciu.

Saptamana trecuta, ANI a sesizat Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti in cazul lui Stelica Constantin, care nu poate justifica 740.776 de euro, in vederea inceperii actiunii de control cu privire la averea dobandita si veniturile realizate si a constatat existenta starii de incompatibilitate.

Potrivit ANI, veniturile totale obtinute de catre Stelica Constantin, in perioada exercitarii functiilor de Consilier General in cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (2004 - 2008), Consilier Local in cadrul Consiliului Local Otopeni (2008 - prezent), Comisar sef / Director Coordonator al Sectiei Garzii Financiare Bucuresti (2009 - 2011), au fost de 315.583 Lei. Averea detinuta, si pentru care au fost identificate parti de natura nejustificata, de catre acesta, conform datelor inscrise in evidentele fiscale, este de 3.426.840,1 lei.

In iunie, seful ANAF, Sorin Blejnar, a anuntat inlocuirea lui Stelica Constantin din functia de sef al Garzii Financiare Bucuresti, acesta primind totodata preaviz de eliberare din functia de sef de divizie in cadrul aceleiasi institutii.

De mentionat ca Stelica Constantin s-a numit, pe perioada castatoriei, Stelica Constantin Barna, dupa sotia sa. In urma divortului a revenit la numele Constantin.

El a devenit cunoscut in 2004, cand, in calitatea sa de consilier in CGMB din partea PSD, a sarit in barca PD, condus la acea vreme de Traian Basescu, care era primar al Capitalei. In 2003, potrivit EVZ, Basescu il avertiza pe Stelica Barna ca nu isi indeplinea atributiile si ar conditiona de spaga rezolvarea unor probleme curente. Un an mai tarziu, in august 2004, Barna a votat alaturi de membrii Aliantei D.A. si ai PRM pentru aprobarea ridicarii Pasajului Basarab, blocat la acea vreme de PSD. Votul lui Barna a fost decisiv. In 2008, a candidat, fara succes, la functia de primar al orasului Otopeni, din partea PDL.

Presa a legat numele lui Constantin si de falimentul societatii Aversa, pe care ar fi manageriat-o deficitar. Stelica Constantin Barna a fost numit in fruntea societatii Aversa din Bucuresti in 2005, de unde a fost demis in august 2006. Conform unui raport de control al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Barna s-a facut vinovat de 11 deficiente manageriale. 

NewsIn