Borbely: Nu am niciun fel de implicatie in aceasta poveste, ceea ce sustine DNA e nefondat

Data publicarii: 14-07-2011 | Politica



Ministrul Mediului Laszlo Borbely a afirmat miercuri ca nu are niciun fel de implicare in situatia relevata de cercetarea DNA in care apare mentionat si numele sau, sustinand ca ceea ce sustine DNA este nefondat.

"Ceea ce pot sa spun, foarte raspicat si foarte ferm: nu am niciun fel de implicatie in aceasta poveste. Ceea ce apare in comunicatul DNA este nefondat", a afirmat Borbely.

El a adaugat ca nu comenteaza alte aspecte deoarece "justitia e libera, trebuie sa-si faca datoria, evident". "Dar in momentul de fata si eu stiu cat stiti si dvs din comunicat", a spus liderul UDMR.

Laszlo Borbely s-a intors miercuri in tara dintr-o vizita in Polonia, in calitatea sa de ministru al Mediului. El a avut o discutie miercuri, la Guvern, cu Marko Bela si Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca ministrul Laszlo Borbely are intregul sprijin al Uniunii si si-a exprimat convingerea ca acuzatiile la adresa sa sunt false, facand un apel la presa si politicieni sa nu se lase "luati de val" pe acest subiect.

"Borbely are toata sustinerea noastra si il consideram un ministru bun, eficient, harnic si foarte serios si sunt convins ca in cateva zile aceste acuzatii vor fi dovedite ca false si neadevarate. Rugamintea mea este catre jurnalisti, oameni politici sa ne comportam asa cum e cazul, sa nu fim luati de val si sa nu facem acuzatii la adresa unor persoane care pana la urma in acest moment nu sunt acuzate, nu sunt vinovate", a mentionat Kelemen.

Liderul Uniunii a mentionat ca Borbely se bucura de toata sustinerea UDMR si ca va avea o intalnire cu el in cursul acestei zile. "Sunt convins ca aceste acuzatii nu sunt adevarate si vor fi demontate foarte, foarte repede", a adaugat el.

Presedintele UDMR a subliniat ca subiectul cazului Borbely nu s-a discutat intr-o sedinta formala a Uniunii, deocamdata nefiind vorba de informatii oficiale.

Kelemen a precizat ca a discutat cu Emil Boc, premierul precizand ca acorda in continuare incredere ministrului Borbely, neprimind nicio solicitare sau informare din partea vreunei institutii abilitate. "Pentru Guvern, pentru noi, cazul Borbely nu exista, e un om care si-a facut treaba, atat am vorbit cu premierul", a spus liderul UDMR.

Premierul Emil Boc a afirmat marti, la Realitatea Tv, ca, in calitatea sa de sef al Guvernului, nu a primit nicio informare sau solicitare oficiala din partea DNA la adresa ministrului Mediului, Laszlo Borbely. "Despre domnul Borbely pot sa va spun urmatorul lucru: eu ca prim-ministru si sef al Guvernului nu am primit niciun fel de informare sau solicitare oficiala din partea DNA sau existenta vreunei informari cu privire la vreo acuzatie oficiala la adresa ministrului Borbely. In consecinta, in acest moment el este membru cu drepturi depline al Guvernului", a spus Boc.

NewsIn