Consiliul Concurentei va finaliza in toamna anchetele privind pretul la combustibil si piata bancara

Data publicarii: 14-07-2011 | Finante-Banci



Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a declarat joi ca investigatiile pe piata bancara si cea care vizeaza pretul la combustibil, ambele mai vechi de trei ani, vor fi finalizate in toamna.

"Investigatia legata de pretul pe piata de combustibil este una din 12 mai vechi de trei ani si cred ca o vom finaliza curand, iar undeva in toamna o sa iasa si rezultatele. Sunt cateva faze procedurale care se fac dupa ce se incheie investigatia. Dupa ce terminam vom merge la Comisia Europeana, apoi vom merge va firma, care ne va da observatiile ei", a precizat Chiritoiu.

Presedintele Consiliului Concurentei a explicat ca firmele din sector care fac obiectul investigatiei vor fi primele care vor primi rezultatele anchetei.

"Inainte sa acuzi pe cineva de ceva, este corect sa ii dai posibilitatea sa se apere. Primele care trebuie sa vada ce dovezi avem trebuie sa fie firmele. Nu este corect sa iei o decizie fara sa asculti si cealalta parte", a adaugat Chiritoiu.

Consiliul Concurentei urmeaza sa finalizeze in toamna si ancheta pe piata bancara. "Ancheta de pe piata bancara va fi finalizata in toamna, dar acum vreau sa ma concentrez pe cea de petrol", a mai spus presedintele Consiliului Concurentei. 

NewsIn