Cat i-a costat pe turcii de la Credit Europe frauda de la Brasov de vara trecuta

Data publicarii: 14-07-2011 | Finante-Banci

Turcii de la Credit Europe au incasat in luna martie o polita de asigurare de 7,5 milioane de dolari pentru acoperirea partiala a pierderii de peste 35 de milioane de lei (circa 8,2 mil. euro) provocate de frauda inregistrata in vara anului trecut la sucursala Brasov, de unde au disparut sume mari de bani din conturile a peste 70 de clienti.

Pentru restul banilor pana la nivelul total al cererilor de despagubire din partea clientilor, banca inregistrase de anul trecut un provizion special "pentru frauda", in valoare de circa 11,4 mil. lei (2,6 mil. euro).

A fost cea mai mare frauda bancara facuta publica in Romania in ultimii ani, clientii reclamand lipsa a 2,5 mil. euro din conturi, conform informatiilor vehiculate in august 2010.

Potrivit datelor publicate de banca, frauda a fost evaluata de fapt la peste 35 mil. lei, fiind rezultatul unor tranzactii neautorizate pe conturile curente ale unor clienti persoane fizice precum: desfacerea contractelor de depozit inainte de termen, transferuri interne, plati inter si intrabancare, schimburi valutare, retrageri de numerar. De asemenea, mai multe tranzactii nu au fost inregistrate sau au fost inregistrate eronat in evidentele contabile ale bancii.

Integral in Ziarul Financiar