Sefii BNR au reusit sa puna bani deoparte in ciuda crizei. Salariile raman la secret

Data publicarii: 14-07-2011 | Finante-Banci



Guvernatorul BNR Mugur Isarescu si-a publicat ieri pe site-ul bancii centrale declaratia actualizata "a averii" semnata pe 6 iunie, alaturi de toti membrii consiliului de administratie, directorii si sefii de serviciu din banca centrala.

Daca in privinta salariului pe care il obtine de la BNR Isarescu aplica pasta corectoare, pentru a nu se vedea cat castiga, la conturile bancare deschise in bancile locale are o pagina intreaga care include 13 conturi, unul dintre acestea cu sold de numai 1 dolar.

De asemenea, aici a sters numele bancilor unde are depozitele, dar in schimb a lasat soldurile cu valoarea la zi, insumand echivalentul a 126.000 de euro. Isarescu are cea mai mare parte a economiilor impartite egal in lei si euro, plus depozite de aproape 15.000 de dolari americani. Valoarea depozitelor in lei aproape s-a triplat fata de toamna trecuta.

Adjunctul sau, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, si-a crescut averea comparativ cu toamna anului trecut, aparand in plus 74.000 de lei la plasamentele in moneda nationala si 6.000 de euro la cele in valuta. Si valoarea bijuteriilor, tablourilor si ceasurilor detinute a crescut cu circa 2.500 de euro, la peste 30.000 de euro. El mai detine o casa de vacanta la Snagov si doua apartamente in Bucuresti. Nu are credite luate de la banci, dar in schimb a acordat unor persoane fizice imprumuturi de circa 28.000 de euro.

Georgescu a scos in aprilie 2 milioane de lei din patru depozite bancare si a cumparat titluri de stat.

Integral in Ziarul Financiar