Boc le-a cerut ministrilor sa sanctioneze beneficiarii care nu respecta termenele pe fonduri UE

Data publicarii: 15-07-2011 | Economie



Premierul Emil Boc le-a cerut joi ministrilor sa aplice sanctiuni beneficiarilor care inregistreaza intarzieri in implementarea proiectelor europene fata de graficele asumate initial, astfel incat fondurile sa fie utilizate pentru alte proiecte europene, se arata intr-un comunicat remis NewsIn.

Mai mult, potrivit sursei citate, premierul le-a cerut ministrilor si secretarilor de stat, in cadrul Comitetului interministerial pentru monitorizarea fondurilor comunitare, "rigoare in ceea ce inseamna respectarea legislatiei in domeniul achizitiilor publice".

Comunicatul mai subliniaza faptul ca premierul  "a solicitat aplicarea unor masuri dure, potrivit legii, care sa mearga de la impunerea de corectii financiare pana la rezilierea contractelor de finantare".

In acest context, "ANRMAP va elabora seturi de instructiuni si recomandari pentru Autoritatile contractate referitoare la criteriile de selectie si verificare standard, situatiile in care se pot accelera procedurile de achizitii publice, precum si alte masuri de bune practici". "Scopul este acela de a oferi un cadru clar si transparent pentru cei care deruleaza proceduri de achizitii publice in vederea evitarii neregulilor", se mai arata in comunicatul Palatului Victoria.

La Comitetul interministerial de joi au participat, printre altii, si Ion Ariton, ministrul Economiei, Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Daniel Funeriu, ministrul Educatiei, Sebastian Lazaroiu ,ministrul Muncii si Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: