Statiunea Baile Herculane va avea un aquaparc de pana la 7 mil. euro din fonduri europene prin MDRT

Data publicarii: 15-07-2011 | Turism



Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a declarat joi ca ministerul va finanta cu 5-7 milioane euro, din fonduri europene, construirea unui aquaparc in statiunea balneoclimaterica Baile Herculane.

"In urmatorii doi ani, MDRT va investi circa 20 milioane euro in statiunea Baile Herculane", a afirmat Elena Udrea.

Ministrul a precizat ca proiectul aquaparcului a fost deja prezentat MDRT, dar ca proiectantul solicitase, pentru aceasta investitie, o suma prea mare. Udrea a adaugat ca ministerul nu va finanta proiectul cu mai mult de 5-7 milioane euro.

Ministrul Elena Udrea a declarat joi ca incasarile din turismul medical ar putea aduce la bugetul statului 500 de milioane de euro pana in 2015, aceasta fiind o forma de turism de mare potential, dar insuficient exploatata.

Statiunea Baile Herculane, aflata in judetul Caras-Severin, este una dintre cele mai vechi statiuni balneare ale lumii, fiind integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled si amplasata la o altitudine de 160 m. Localitatea Baile Herculane are circa 5.300 locuitori.

Trei ministere, cel al Dezvoltarii Regionale si Turismului, al Sanatatii si cel al Educatiei si Cercetarii au semnat joi un protocol de colaborare interinstitutionala pentru promovarea si dezvoltarea turismului medical. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: