PAID a incheiat 640.000 de polite de asigurare a caselor in primul an de la startul programului

Data publicarii: 18-07-2011 | Finante-Banci

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID) a incheiat pana in prezent circa 640.000 de polite de asigurare a locuintelor, in conditiile in care in Romania sunt circa 8,4 milioane de proprietati cu destinatia de locuinte, a declarat vineri presedintele CSA, Angela Toncescu.

Pe 15 iulie, vineri, s-a implinit un an de la startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor, care a fost dat oficial la 15 iulie 2010.

"Populatia ar trebui sa fie constienta de faptul ca asigurarea locuintei este o necesitate si ca cel mai mare rau care se poate intampla in caz de neasigurare nu este o amenda, ci faptul ca va trebui sa suporte din propriile buzunare costurile de reparatie sau de inlocuire a locuintelor, daca acestea sunt avariate sau distruse din cauza producerii unuia dintre cele trei riscuri. Astfel de sume pot depasi resursele financiare proprii ale unei familii, in special daca vorbim despre persoane defavorizate sau cu venituri medii", a mentionat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu.

Aceasta a precizat ca, potrivit legii 260/2008, proprietarii care nu isi asigura locuintele nu vor beneficia de niciun fel de despagubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local pentru prejudiciile aduse locuintelor in cazul producerii unuia dintre cele trei riscuri de calamitati naturale.

"Pe langa emiterea tuturor normelor tehnice de aplicare a legii 260/2008, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a facut si alte eforturi pentru ca sistemul asigurarilor obligatorii ale locuintelor sa functioneze cat mai eficient, cum ar fi organizarea de actiuni, la nivel national, de informare a populatiei si accelerarea procesului de formare a PAID, societate de asigurare fara de care legea nu s-ar fi putut aplica", a mai spus presedintele CSA. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: